Finale nacompetitie ONA’53 2 (zon) – DVOL 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 2e klasse/3e klasse Finale C nacompetitie

31 mei 2015 11:00

Scheidsrechter

Smeenk, P.

Op 31 mei was de finale voor promotie naar de 2e klasse. Meteen bus (dank bestuur en Erwin van Dorland) vertrok het 2e naar Driel voor deze wedstrijd. Vol zelfvertrouwen ging ONA 2 de wedstrijd in. Vanaf de aftrap bleek dat DVOL een goede tegenstander was. Na 5 minuten dook een speler alleen voor Mark Esman op, maar hij redde grandioos. ONA begon iets beter in het spel te komen.

Na ongeveer 25 minuten kwam ONA op een voorsprong. Niels Korf kopte raak uit een voorzet van Peter Wisgerhof. ONA speelde op dat moment echt sterker en DVOL kwam er niet meer aan te pas. Ruststand  1-0.

Na rust met wind tegen speelde ONA onrustig. DVOL werd sterker, ze voetbalde makkelijker maar toch echte kansen kwam het niet. ONA had met wat meer rust in het spel  en voetgbalgogme de ruimtes achter de verdediging van DVOL iets beter kunnen benutten. Hoewel we het niveau van de afgelopen weken niet haalde werd er wel keihard gewerkt. Helaas mocht al het harde werken niet baten en de gelijkmaker viel 5 minuten voor tijd uit een corner. De bal viel precies voor de voeten van een tegenstander die vanaf 5 meter raak schoot.

ona2  ONA 2

Het werd dus verlengen DVOL was conditioneel sterker en kwam dan ook op een 1-2 voorsprong. ONA kreeg nog 2 mooie kansen (2x een kopbal ) in de 1e verlenging. De keeper van DVOL redde prachtig op de 1e kopbal  van Nino Keijman en de 2e van Peter Wisgerhof ging er net niet in. In de 2e verlenging kreeg Niels Korf na 5 minuten de kans om de gelijkmaker binnen te knallen maar schoot naast. De krachten zag je wegvloeien en de moegestreden Marco Ruijsch en Peter Wisgerhof Werden vervangen. DVOL scoorde nog 2 keer zodat de eindstand 1-4 was.

Speciale dank gaat uit naar Peter Wisgerhof die voor deze wedstrijd bereid was om mee te spelen en de geweldige ONA’53 supporter die in grote getalen aanwezig waren om ons te steunen.

Overigens is het 2e nog niet uitgeschakeld voor promotie. Onze tegenstander voor woensdag 3 juni heeft zich terug getrokken voor de herkansing, zodat het 2e rechtstreeks is geplaatst voor de finale op zondag 7 juni 2015. Locatie en tijdstip moet nog worden vastgesteld.