Mannen, 2, Groep 1 88

31 augustus 2014 11:30

Scheidsrechter

Hassnaoui, M. El

Op deze mooie zondag morgen mogen onze spelers aan treden tegen Leones uit Beneden-Leeuwen. Vooraf was al bekent dat het vandaag geen makkelijke tegenstander zou worden, aangezien dit team al met grote cijfers van de overige twee teams had gewonnen.

Tijdens de warming-up werd het al snel duidelijk met wat voor een team we te maken hadden. Vele parcoursen en kaatsoefeningen werden aan de andere kant uitgezet en men was dan ook niet verbaasd dat dit team aan het begin van de wedstrijd nog even een Mourinho-tactiekje er doorheen gooide, waardoor ze ruim 5 minuten later dan aangegeven pas het veld op kwamen.

Des al niet te min begon het tweede sterk aan de wedstrijd, zo sterk dat Gerard heeft moeten ondervinden dat de tegenstander letterlijk iets liet lopen.. tot groot genot van de reservebank van ONA.

Deze sterke start resulteerde al in de tweede minuut in een goede goal van Victor, die de bal uit de kluts voor de voeten krijgt en de bal tegen de touwen jaagt, 1-0 ONA. Verder is het spel in de eerste helft over-en-weer, maar ONA krijgt de beste kansen via Sam en Victor. Daar waar het al minstens 3-0 had moeten staan, stond het nu nog maar 1-0.

ONA 2 ONA 2

Zo'n 10 minuten voor het eind van de eerste helft krijgt Leones een voorzet vanaf de linkerkant van het veld. Keeper Martin gaat goed voor de bal, maar komt in een nare botsing met de tegenstander waarbij ze allebei geblesseerd raken. Zo sterk als Martin is staat hij natuurlijk op en vervolgt de wedstrijd, helaas heeft de tegenstander het een stuk slechter en wordt per brancard het veld afgebracht waarna hij wordt opgepikt door een ambulance. Niemand die gemerkt heeft dat trainer Johan ondertussen een beetje afgeleid raakte en de waterzak liet vallen?

Vlak voor de rust valt Victor nog geblesseerd uit, hij wordt vervangen door Wahied en zo eindigt de eerste helft in een 1-0 voorsprong voor ONA 2 zondag.

Verder kunnen we kort of lang zijn over de tweede helft. Het was een helft waarbij er kansen genoeg waren voor ONA om tot de felbegeerde 5-0 te komen, maar als je de kansen niet afmaakt komen ze ook niet op het scorebord. ONA was de bovenliggende partij met veel balbezit en met vlagen goed combinatie voetbal. Hoogtepuntje was toch wel de prachtige steekbal van Ludo 5 minuten na de rust die Sam in scoringspositie bracht, Sam omspeelt de keeper en maakt koelbloedig de 2-0 voor ONA, wat tevens de eindstand is van deze wedstrijd.

Al met al een geslaagde wedstrijd waarin het tweede liet zien over vele kwaliteiten te beschikken. Als de kansen de volgende wedstrijden worden afgemaakt en wij zo door blijven gaan met voetballen, kan het dit jaar een heel mooi seizoen gaan worden.