Jeugdvoetbalschool - ONA53

Jeugdvoetbalschool

Jeugdvoetbalschool

JEUGDVOETBALSCHOOL ONA'53 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marcel Orlemans presenteerde in zijn hoedanigheid als trainer en technisch jeugdcoördinator van v.v. ONA'53, zijn ambitieuze meerjarenplan met betrekking tot het verbeteren van het voetbalniveau- en het verhogen van de spelvreugde van de ONA jeugd.

Op de foto ziet u links de initiatiefnemer van dit project, Marcel Orlemans, en rechts Ton van de Weerd. Trots tonen zij het nieuwe logo van ONA's toekomstige jeugdvoetbalschool.

Marcel Orlemans en Ton van de Weerd


In een goed gevulde bestuurskamer, zo'n 25 personen gaven acte de préséance, was iedereen verwachtingsvol gestemd over wat deze avond zou brengen. Na de aangeboden koffie met gebak, beschikbaar gesteld door de jeugdcommissie, begon Orlemans zijn toelichting op de uitgereikte plannen. De aanwezigen, merendeel jeugdtrainers en jeugdleiders, werden door Marcel voorgesteld aan de andere drie gediplomeerde jeugdselectie ONA trainers. Samen zullen zij de jeugdselecties gaan trainen en begeleiden.

Dit kwartet zal de spil worden waar ONA's jeugdvoetbalschool om gaat draaien. Maar niet alleen zij zijn belangrijk. In de gepresenteerde plannen is tevens een jeugdvoetbalcommissie opgenomen. Deze 'denktank voor de jeugd' zal bestaan onder meer uit oud spelers en trainers van Ona’53. Zij zien veel dingen op voetbalgebied en zijn door hun kennis van zaken een uitstekende aanvulling voor Marcel en zijn staf.

Ik geef u hier kort de belangrijkste punten zoals in de plannen genoemd. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de initiatiefnemers. 

Opzetten van de v.v. ONA jeugd-voetbalschool
Doelgroep F, E- jeugd,
Extra training voor ONA jeugdleden,
Doel gerichte voetbal training in kleine groepen,
Ontwikkelen voetbalkwaliteiten,
Training op zondagmorgen,
Actieve rol ouders.

Oprichten jeugdvoetbal-commissie
Denktank voor jeugdvoetbal,
Ontplooien activiteiten op voetbalgebied,
Ondersteunen en begeleiden jeugdactiviteiten,
Ondersteunen en begeleiden jeugdtrainers,
Activiteiten ontplooien ontwikkeling jeugdtrainers.

Opzetten centrale trainingen
Training pupillen van dezelfde leeftijdsgroepen op hetzelfde tijdstip,
Per maand twee trainingen met voetbalgerichte doelstelling en evaluatie na deze maand,
Vanaf C jeugd kiezen voor dezelfde speelwijze voor selectie elftallen.

Verbeteren onderlinge communicatie
Door centrale training meer direct overleg mogelijk,
Door inbouwen evaluatie momenten meer onderlinge communicatie,
Duidelijke organisatie structuur binnen ONA jeugd.

Het opzetten van deze jeugdvoetbalschool bij ONA betekend een primeur voor Wageningen. v.v.ONA'53 kan zich, door de oprichting van deze non-profit voetbalschool, onderscheiden van andere verenigingen. De filosofie achter de plannen zoals gepresenteerd, worden onderschreven door zowel het hoofdbestuur als het jeugdbestuur. Een mening die alle aanwezigen van deze informatieavond kunnen delen; de plannen werden positief ontvangen.

Onder het motto: "Laat je Nintendo staan om het gras op te gaan" zijn wij benieuwd hoe e.e.a. zich in september verder zal ontwikkelen. De eerste stappen lijken veelbelovend! De website van ONA'53 houdt u op de hoogte.

Jeugdvoetbalschool 2016
Jeugdvoetbalschool 2015
 


Bron: Gert van de Weerd - Video Theo Boekhorst
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!