Facebook Toestaan Niet toestaan

Heerlijk middagje ONA '53 3

23 mei 2023 15:45

Ronald Esman

21 graden, gras op het veld en een tegenstander die gemiddeld ouder is dan ons: ideale omstandigheden voor de boys van coach Leander om een ongedwongen potje te voetballen in Wijchen tegen AWC.

De eerste wedstrijd na het vieren van het kampioenschap werd getekend door de vele afzeggingen, we gingen met 13 man van onszelf en de sterspeler uit zaterdag 3 : Dennie Lamers, op pad.

We begonnen met Ivo op doel, Reza en Carlo op de backs, Ronald en Peter centraal. Op het middenveld speelden Amir, Remon gecontroleerd, Job en Sjek zorgden voor de ondersteuning richting de aanval. In die aanval stonden Vincent en Joey.

We begonnen rustig aan de wedstrijd, beide ploegen hadden meer dan 50% balbezit, het was zomeravondvoetbal gecombineerd met Kelderklasse-niveau. Op enkele kansjes na voor ons gebeurde er weinig en dus gingen we met 0-0 de rust in.

Na rust werden we beter, we voerden de druk steeds verder op, vooral Lamers bleef het vangnet van Wijchen bestoken met venijnige uithalen vanaf de linkerflank. Het was wachten op een doelpunt van de kampioen. Deze kwam er ook, en natuurlijk was het aanvalsleider Vincent die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij verdubbelde niet snel daarna de voorsprong, een fenomenale assist van Remon ging daar aan vooraf. Niet lang daarna veranderhalfvoudigde Vincent de score weer: hij stifte het leer beheerst over de keeper : 0 – 3

De wedstrijd was gespeeld, AWC was moegestreden. Het laatste wapenfeit kwam van Job, na een goede assist van Amir kon hij met het puntje afronden : 0-4

Na de zoveelste overwinning van het seizoen konden we ons opmaken een welverdiend biertje in de zon. Volgende week de laatste wedstrijd uit in en tegen Lienden.