Facebook Toestaan Niet toestaan

Vrouwen 1 verliest voor duel voor kampioenschap

30 mei 2022 15:15

Afgelopen zondag moest vrouwen 1 spelen tegen Angeren vrouwen 1
De spanning was bij de dames om te snijden. In de kleedkamer en op het veld. Vanwege het mogelijke aankomende kampioenschap in combinatie met de vele afwezigen door blessures of verplichtingen. Na de warming-up en een ONA doelpunt gescoord, door pupil Michelle, werd het fluitsignaal gegeven.

De wedstrijd ging van start en al gauw creëerde Angeren aardig wat kansen. Na 5 minuten wist Angeren ook te scoren na een prima opgezette aanval: 0 -1 achter.  Vol goede moet probeerden de Wageningse dames het spel naar hun hand te zetten. Ook werden er wat tactische wijzigingen gedaan, maar het liep gewoon niet. De bal viel telkens net verkeerd en schoten op het doel werd net gekeerd of raakten de paal of lat. Na de rust werd het spel wel beter en wisten de dames elkaar beter te vinden. Toch viel In de 50e minuut viel de 0 – 2. En 10 minuten later de 0 -3. Bij dat laatste doelpunt raakte keepster Elise ook nog eens geblesseerd aan haar hand. Zij werd vervangen door Janiek die nog herstellende is van haar handblessure. Het spel moest veranderd worden en er werd weer een tactische zet gemaakt. Dit leidde wel tot een doelpunt van Marieke, maar was onvoldoende om de wedstrijd uiteindelijk om te zetten. Eindstand: 1 – 3.

Helaas verloren. En ook geen kampioenschap. ONA ’53 vrouwen 1 is uit het niets tweede geworden, hebben zich voorbeeldig opgesteld qua sportiviteit en de speelsters zijn echt een voorbeeld voor de jongere jeugd. Dat is een groot compliment naar de dames en de trainersstaf. En op z’n minst een felicitatie waard. Dus gefeliciteerd allemaal! Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen RKHVV vrouwen 2.